powrót do wyboru diety

Cały tydzień

Niedziela

Sobota

Piątek

Czwartek

Środa

Wtorek

Poniedziałek

Dieta Hashimoto aktualne menu

poniedziałek

03.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Owsianka z siemieniem i sosem wiśniowym

Krem z pasternaku i pietruszki

Buraczki z balsamico, Wołowina po burgundzku z kaszą pęczak

Fit tiramisu z cynamonową truskawką

Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem i pieczywem oraz sałatką z pomidorków

wtorek

03.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Wegański pasztet z zielonej soczewicy, rukola, ogórek kiszony, chleb żytni

Koktajl bananowo-śliwkowy z cynamonem

Polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i koperkowym purée, Surówka bałkańska

Daktylowe kulki mocy

Jesienne leczo z dynią

środa

04.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Naleśniki z orzechowym serkiem i sosem z owoców leśnych

Sezamowy hummus z warzywami pieczywem chrupkim

Kurczak z warzywami i kaszą gryczaną

Ciasto marchewkowe

Cannelloni z ricottą i szpinakiem, sosem pomidorowym i beszamelem

czwartek

05.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Muffiny jajeczne z suszonymi pomidorami i jarmużem

 

Zupa ogórkowa z koperkiem

Szaszłyki z indyka z ryżem po turecku i ogórkiem tzatziki

Pudding z tapioki z musem jagodowym

Sałatka z buraka pieczonego i mango, z serem camembert

piątek

06.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Placuszki twarogowe z sosem jagodowym i syropem klonowym

Makaron na zimno z fetą, pomidorkami i pieczoną dynią

Kotleciki rybne , Pieczone ziemniaki, Surówka z kapusty kiszonej

Czekoladowe ciasteczka owsiane

Klasyczna sałatka jarzynowa z chlebem żytnim

sobota

07.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Gryczanka czeko-śliwka

 

Krem marchewkowy z pomarańczą i imbirem

Tagine z kurczaka z kuskusem

Shake waniliowo-czekoladowy

Sałatka z czarnej soczewicy, chleb żytni

niedziela

08.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Domowa granola na jogurcie wiśniowym

Pasta jajeczna z pieczywem chrupkim

Marokańska zupa harira

Brownie z kaszy gryczanej z gruszką

Risotto dyniowe z jarmużem i orzechami

poniedziałek

23.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Bananowa ryżanka z sosem jagodowym

Krem z pieczarek z nasionami słonecznika

Pieczony schab w sosie śliwkowym/kasza gryczana/marchewka z groszkiem

Jogurt straciatella

Sałatka z gruszką, szynką parmeńską, melonem i sosem balsamico

wtorek

24.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Szpinakowe naleśniki z chrzanowym serkiem i szynką

Koktajl z czerwonych owoców

Burger wołowy z frytkami z batata z relishem pomidorowym

Śliwkowe crumble z cynamonem

Zupa tajska z makaronem ryżowym i sezamem

środa

25.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym i pieczywem

Sałatka z grillowanymi warzywami

Gulasz cygański z klopsikami i ryżem

Sernik jaglany

Quiche z pieczonym burakiem

czwartek

26.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Wegańskie pancakes z sosem truskawkowym

 

Sałatka niemiecka

Pieczone nuggetsy z kurczaka, zdrowe frytki, surówka z pora, sos 1000 wysp

Cytrynowe muffinki z sosem mango

Ryż z warzywami w sosie hoisin

piątek

27.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Jajecznica z kurkami z pieczywem

Grillowane warzywa z pestkami dyni

 

Kasza z warzywami i sosem pieczarkowym

Domowa granola z jogurtem brzoskwiniowym

Makaron ze szpinakiem i czarnymi oliwkami

sobota

28.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Waniliowe muffiny śniadaniowe z brzoskwinią

Krem z groszku z miętą

 

Gulasz wieprzowy z chorizo, cieciorką i kaszą gryczaną

Pieczone gruszki z sosem orzechowym

Wrap z pastą z fasoli i kurczakiem

niedziela

29.11.2020

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Kolacja

Jajka sadzone po azjatycku

 

Sałatka warzywna z ostrym dressingiem tahini

Penne z indykiem, jarmużem i prażonym słonecznikiem

Panna cotta z sosem jagodowym

Kanapki z pastą z pieczonego selera i czarnuszką

 Zamów

Catering tworzony z pasją do jedzenia. Szacunkiem do jakości

 Zamów

Created with WebWave CMS

Skontaktuj się z nami:

 

pn-sob 8-19

tel.: 883 100 757

Nr konta 49 1050 1520 1000 0092 5762 7274

 

email: kontakt@fitowsiana.pl

 

adres: Catering Dietetyczny Fit Owsiana,

Sobieskiego 100A,  62-030 Luboń

 

lub skorzystaj z formularza kontaktowego

klikając w poniższy link:

Kontakt