Wybierz z poniższych interesujący  Ciebie plan żywieniowy:

Dieta Insulinoopornych (LowIG)

 

Proponujemy Państwu jadłospis oparty na produktach o średnim oraz niskim indeksie glikemicznym, który umożliwi utrzymanie optymalnego poziomu glukozy we krwi. Podstawową zasadą, którą się kierujemy przy bilansowaniu posiłków diety w insulinooporności jest eliminacja cukru oraz żywności, która zawiera cukier. Stawiamy na produkty bogatsze w błonnik pokarmowy oraz wybieramy produkty zbożowe o jak najmniejszym stopniu przetworzenia: pełnoziarniste pieczywo, nierozgotowane kasze i ciemny ryż, makarony razowe. Podstawą dobrze zbilansowanej diety jest duża ilość odpowiednio dobranych warzyw do menu są niskokaloryczne, oraz mają niski indeks glikemiczny. Błonnik pokarmowy w nich zawarty  ma wiele cennych związków, które są jedyne w swoim rodzaju i bez których nie ma mowy o zdrowej diecie. Na indeks glikemiczny ma wpływ również obróbka kulinarna. Nasz zespół dba z najwyższą starannością, aby serwować Wasze posiłki odpowiednio przyrządzone z najwyższej jakości produktów bez konserwantów i sztucznych barwników. W diecie dla osoby z insulinoopornością każdy posiłek jest zbilansowany pod względem zawartości białek, tłuszczów i węglowodanów. Daje to gwarancję utrzymywania wyrzutów insuliny na stałym poziomie. Dieta dla osób borykających się z insulinoopornością, cukrzycą czy stanem przedcukrzycowym nie musi być nudna oraz pełna wyrzeczeń.

Zamawiam

 Zamów

Catering tworzony z pasją do jedzenia. Szacunkiem do jakości

 Zamów

Created with WebWave CMS

Skontaktuj się z nami:

 

pn-sob 8-19

tel.: 883 100 757

Nr konta 49 1050 1520 1000 0092 5762 7274

 

email: kontakt@fitowsiana.pl

 

adres: Catering Dietetyczny Fit Owsiana,

Sobieskiego 100A,  62-030 Luboń

 

lub skorzystaj z formularza kontaktowego

klikając w poniższy link:

Kontakt